Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στην Επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: Αξιοποίηση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων και ταμπλετών στο Σχολικό Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών

Τα Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου και Τούμπας σε συνεργασία  με τα Ε.Κ.Φ.Ε. Ευόσμου και Νεάπολης της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσ/νίκης οργανώνουν δύο επιμορφωτικές συναντήσεις με θέμα την Αξιοποίηση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων και ταμπλετών στο Σχολικό Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από 11.30 ως 14.00:

  • Τρίτη 25/9/2018 στο ΕΚΦΕ Τούμπας
  • Τετάρτη 26/9/2018 στο ΕΚΦΕ Κέντρου

Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική φόρμα ως την Πέμπτη 20/9/2018. 

Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ.

Advertisements

Ετήσια απολογιστική έκθεση του ΕΚΦΕ Κέντρου για το 2017-18.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την ετήσια απολογιστική έκθεση των δραστηριοτήτων του ΕΚΦΕ Κέντρου για το σχολικό έτος 2017-18, όπως υποβλήθηκε στο ΥΠΠΕΘ και στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Ετήσια_Έκθεση_Δραστηριοτήτων_ΕΚΦΕ-Κέντρου_2017-2018

Καταγραφή Εργαστηριακών Δραστηριοτήτων Σ.Ε.Φ.Ε. για το σχολικό έτος 2017-18 Γυμνασίων-ΓΕΛ-ΕΠΑΛ αρμοδιότητας Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου

Στο πλαίσιο αποτύπωσης της λειτουργίας και της δράσης των Σχολικών Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών (Σ.Ε.Φ.Ε.) για το σχολικό έτος 2017-2018, πρέπει να συμπληρωθεί από τους  Υπεύθυνους Σ.Ε.Φ.Ε.  (Υ.Σ.Ε.Φ.Ε.) όλων των σχολείων η  Έκθεση Εργαστηριακών Δραστηριοτήτων του Σ.Ε.Φ.Ε.

Βρείτε εδώ το έγγραφο του Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου με τις σχετικές λεπτομέρειες, και εδω το υπόδειγμα του εγγράφου που πρέπει να συμπληρωθεί από τους Υ.Σ.Ε.Φ.Ε. των σχολείων.

Διδάσκοντας για την ασφάλεια: από το εργαστήριο στην καθημερινή ζωή

Τα Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου και Τούμπας οργάνωσαν σε συνεργασία με τους  Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ04 κ. Σουλτάνα Λευκοπούλου και  κ. Πολυχρόνη Καραγκιοζίδη, δύο επιμορφωτικές συναντήσεις-βιωματικά εργαστήρια με θέμα:
    «Διδάσκοντας για την ασφάλεια: από το εργαστήριο στην καθημερινή ζωή»
που απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες σε όλα τα σχολεία της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια από τους

  • Δρ. Σουλτάνα Λευκοπούλου, Σχολική Σύμβουλο ΠΕ04
  • Πολυχρόνη Καραγκιοζίδη M.Ed., Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ04
  • Αναστασία Γκιγκούδη, χημικό M.Ed., Υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Τούμπας
  • Μαρία Τσακίρη, φυσικό DEA, Υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Κέντρου

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 16.05.2018, 11.30-14.00 στο ΕΚΦΕ Κέντρου  καιτην Τρίτη 22.05.2018, ίδια ώρα στο ΕΚΦΕ Τούμπας.

Εδώ μπορείτε να βρείτε σε μορφή ζιπαρισμένου φακέλου όλο το υλικό που παρουσιάστηκε στις δύο συναντήσεις.

Βεβαίωση συμμετοχής και φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκπαιδευτική επίσκεψη-ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «40 χρόνια από το σεισμό της Θεσσαλονίκης του 1978, οι παλαιότεροι θυμούνται, οι νέοι μαθαίνουν» και στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ.

Τα Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου και Τούμπας σε συνεργασία με τα Ε.Κ.Φ.Ε. Ευόσμου και Νεάπολης της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ διοργάνωσαν την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, 12:00-14:00 και την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, 12:00-14:00 δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις-ξεναγήσεις στην έκθεση «40 χρόνια από το σεισμό της Θεσσαλονίκης του 1978, οι παλαιότεροι θυμούνται, οι νέοι μαθαίνουν» καθώς και στον Πολυχώρο Πολιτισμού της πρώην Σχολής Τεχνών κι Επαγγελμάτων Χαμιδιέ (Ισλαχανέ – http://www.ppxi.gr).

Ευχαριστούμε τους καθηγητές κ. Σπ. Παυλίδη και κ. Γ. Καρακαΐση, καθώς και τους Δρ. Ά. Ζερβοπούλου και Δρ. Δ. Βαμβακάρη του Τμήματος Γεωλογίας Α.Π.Θ., για την παρουσίαση της έκθεσης για το σεισμό της Θεσσαλονίκης. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την κ. Αρετή Κονδυλίδου, Εθνολόγο-Κοινωνική Ανθρωπολόγο-Λαογράφο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας, για την εξαιρετική της παρουσίαση της μόνιμης έκθεσης του Ισλαχανέ κατά της διάρκεια των επισκέψεων και των δύο ομάδων.

Δείτε εδώ τη βεβαίωση συμμετοχής των εκπαιδευτικών που παρακολούθησαν την κάθε επίσκεψη.

Δείτε εδώ φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις δύο επισκέψεις.

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη-ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «40 χρόνια από το σεισμό της Θεσσαλονίκης του 1978, οι παλαιότεροι θυμούνται, οι νέοι μαθαίνουν» και στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ.

Τα Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου και Τούμπας σε συνεργασία με τα Ε.Κ.Φ.Ε. Ευόσμου και Νεάπολης της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ διοργανώνουν την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, 12:00-14:00 και την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, 12:00-14:00 εκπαιδευτική επίσκεψη στην έκθεση «40 χρόνια από το σεισμό της Θεσσαλονίκης του 1978, οι παλαιότεροι θυμούνται, οι νέοι μαθαίνουν».

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, να το δηλώσουν, μέχρι την Πέμπτη 03/5/2018, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση: https://docs.google.com/forms/d/1-zFc5cbpbU_UjzfmL3vZLG9Cj-F2blYfh3C6e-qfe2I/edit?usp=sharing_eil&ts=5ae18b8a

Λόγω του περιορισμένου αριθμού διαθέσιμων θέσεων, οι οποίες θα ισοκατανεμηθούν μεταξύ των τεσσάρων Ε.Κ.Φ.Ε., θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τον χρόνο εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν, θα ενημερωθούν σχετικά μέχρι την Παρασκευή  04/5/2018.

Για λεπτομέρειες σχετικά με την έκθεση δείτε το σχετικό έγγραφο της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσ/κης και το σχετικό δελτίο τύπου του Τμήματος Γεωλογίας, ΑΠΘ.

Δείτε εδώ ποιοι εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν την κάθε ξενάγηση.

Δείτε εδώ χάρτη πρόσβασης στο Ισλαχανέ.

Επιμορφωτικό σεμινάριο για τη διδασκαλία της φύσης των Φυσικών Επιστημών, στο Π.Τ.Δ.Ε., Α.Π.Θ. – Πρόσκληση για δήλωση συμμετοχής

Τα Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου και Τούμπας σε συνεργασία με τα Ε.Κ.Φ.Ε. Ευόσμου και Νεάπολης της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνδιοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς που διδάσκουν μαθήματα Φυσικών Επιστημών στα σχολεία που υπηρετούν, με θέμα:

«Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γνώσης των Φυσικών Επιστημών (φύση των Φυσικών Επιστημών);  Γιατί και πώς να τα διδάξουμε στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης;»

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα γίνουν τέσσερις τρίωρες επιμορφωτικές συναντήσεις στο κτήριο της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. με εισηγητή τον κ. Παναγιώτη Κουμαρά, καθηγητή στο ΠΤΔΕ του ΑΠΘ. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν:

  • την Τρίτη 17 Απριλίου 2018, 18:00-21:00
  • την Τρίτη 24 Απριλίου 2018, 18:00-21:00
  • την Τρίτη 8 Μαΐου 2018, 18:00-21:00
  • την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, 18:00-21:00

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, με συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το σχετικό έγγραφο της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το αναλυτικό πρόγραμμα.