Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος παρακολούθησης σεμιναρίων Φυσικών Επιστημών στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. (Τμήματα Βιολογίας, Γεωλογίας, Φυσικής και Χημείας)

Image1

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικών Επιστημών κα Σουλτάνα Λευκοπούλου, κ. Σωκράτης Τουμπεκτσής, και τα ΕΚΦΕ Κέντρου και Τούμπας της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο μιας προσπάθειας επικαιροποίησης των γνώσεων των εκπαιδευτικών που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες, προγραμματίζουν σειρά σεμιναρίων σχετικά με σύγχρονες εξελίξεις στη Βιολογία, Γεωλογία, Φυσική και Χημεία σε συνεργασία με τα αντίστοιχα τμήματα του Α.Π.Θ. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες σε όλα τα σχολεία των Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης. AFISA_5

Τα σεμινάρια αυτά θα γίνουν όλα σε χώρους του Α.Π.Θ. ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00 – 20.00.

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη θεματολογία των σεμιναρίων, το πρόγραμμα και τις ακριβείς ημερομηνίες πραγματοποίησής τους, δείτε εδώ.

Advertisements

Προχωρημένα Μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων – International Masterclasses 2019 από το Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου

Το Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου έχει λάβει από το 2016 τον τίτλο επίσημου διοργανωτή των ειδικών μαθημάτων International Masterclasses (IMC) και σ’ αυτό το πλαίσιο, σε συνεργασία με την Ερευνήτρια του Πειράματος ALICE στο CERN, Δρ. Δ. Χατζηφωτιάδου και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και με την υποστήριξη του Τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., οργανώνει και φέτος τα «Προχωρημένα Μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων – International Masterclasses 2019».
Η εκδήλωση αυτή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στους χώρους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 και θα διαρκέσει όλη την ημέρα.
Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, οι μαθητές από όλα τα Ιδρύματα της Ευρώπης που συμμετέχουν εκείνη τη μέρα στο πρόγραμμα IMC2019 θα συνδεθούν µέσω διαδικτύου και θα συζητήσουν τα αποτελέσματά τους και την εμπειρία τους, όπως γίνεται σε κάθε διεθνή συνεργασία.

Την φόρμα για την υποβολή αίτησης συμμετοχής του σχολείου σας θα τη βρείτε στο σύνδεσμο http://masterclasses.physics.auth.gr/Application_Form.php

Δείτε το έγγραφο της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης με περισσότερες πληροφορίες εδώ, το έγγραφο του ΥΠΠΕΘ, το έγγραφο του Συντονιστή της Ελληνικής Ομάδας Εκλαϊκευσης και την αφίσα.

Βεβαίωση συμμετοχής και φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκπαιδευτική επίσκεψη-ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Οι εφευρέσεις του Λεονάρντο ντα Βίντσι», του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης ΝΟΗΣΙΣ

Τα Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου και Τούμπας σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης ΝΟΗΣΙΣ διοργάνωσαν την Τρίτη 29/1 και την Πέμπτη 31/1/2019 και ώρα 12:00-13:30, δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις με ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Οι εφευρέσεις του Λεονάρντο ντα Βίντσι».

Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης  ΝΟΗΣΙΣ και την υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων κ. Μαρία Καρνέζου για τη διοργάνωση των επισκέψεων και τον υπεύθυνο Εκθέσεων και Συλλογών κ.  Λεωνίδα Γυμνόπουλο για την εξαιρετική και εμπνευσμένη ξενάγηση και τις δύο ημέρες.

Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ.

Δείτε εδώ τη βεβαίωση συμμετοχής των εκπαιδευτικών που παρακολούθησαν την κάθε επίσκεψη.

Δείτε εδώ φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις δύο επισκέψεις.

Ονόματα εκπαιδευτικών που θα παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική επίσκεψη-ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Οι εφευρέσεις του Λεονάρντο ντα Βίντσι», του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης ΝΟΗΣΙΣ

Τα Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου και Τούμπας σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης ΝΟΗΣΙΣ διοργανώνουν δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις στην περιοδική έκθεση «Οι εφευρέσεις του Λεονάρντο ντα Βίντσι», την Τρίτη 29/1/2019 και σε επανάληψη την Πέμπτη 31/1/2019 και ώρα 12:15-13:30,.

Οι εκπαιδευτικοί ΠΕ04 που έγιναν δεκτοί να παρακολουθήσουν, αυστηρά με σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τον χρόνο εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αναγράφονται στο σχετικό έγγραφο.

Για τους εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων που δήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής, θα οργανωθεί μια νέα επίσκεψη σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη-ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Οι εφευρέσεις του Λεονάρντο ντα Βίντσι», του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης ΝΟΗΣΙΣ

Τα Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου και Τούμπας σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης ΝΟΗΣΙΣ διοργανώσουν δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις στην περιοδική έκθεση «Οι εφευρέσεις του Λεονάρντο ντα Βίντσι», την Τρίτη 29/1/2019 και σε επανάληψη την Πέμπτη 31/1/2019 και ώρα 12:15-13:30,.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να επιλέξουν μία από τις δύο επισκέψεις και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική φόρμα, ως την Τετάρτη 23/1/2019. Λόγω του περιορισμένου αριθμού διαθέσιμων θέσεων (θα επιλεγούν είκοσι πέντε (25) συνολικά εκπαιδευτικοί, αναλογικά από τα δύο Ε.Κ.Φ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης), θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τον χρόνο εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στην Επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: Πραγματοποίηση των εργαστηριακών ασκήσεων Χημείας Προσανατολισμού Γ΄ Λυκείου και η σύνδεσή τους με τις πανελλήνιες εξετάσεις

Τα Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου και Τούμπας σε συνεργασία  με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ04  του 1ου ΠΕ.ΚΕ.Σ  Θεσ/νίκης οργανώνουν  επιμορφωτική συνάντηση με θέμα  «Eργαστηριακές ασκήσεις Χημείας προσανατολισμού Γ’ Λυκείου και η σύνδεσή  τους με τις πανελλήνιες εξετάσεις». Η συνάντηση αυτή απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μάθημα της Χημείας στην Γ’ Λυκείου.

Η συνάντηση  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23/1/2019 από 11.30 ως 14.00, στο ΕΚΦΕ Τούμπας (Κλεάνθους 30) .

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική φόρμα έως την Παρασκευή 18/1/2019. Θα επιλεγούν με σειρά προτεραιότητας οι 30 εκπαιδευτικοί που θα εκδηλώσουν πρώτοι το ενδιαφέρον τους και θα ειδοποιηθούν στο mail που θα δηλώσουν.

Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ.

Τελετή Βράβευσης Τοπικού Διαγωνισμού Πειραμάτων – EUSO 2019

Την Τετάρτη 19/12/2018 στις 11.00π.μ., θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης η κοινή τελετή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και βράβευσης των ομάδων που διακρίθηκαν στους Τοπικούς Διαγωνισμούς Πειραμάτων που πραγματοποιήθηκαν από τα ΕΚΦΕ Κέντρου & Τούμπας της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσ/κης και τα ΕΚΦΕ Ευόσμου & Νεάπολης της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσ/κης.

Η παρουσία όλων των ομάδων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό είναι απαραίτητη.

Βρείτε εδώ το πρόγραμμα της τελετής (εκτύπωση διπλής όψης).

Βρείτε εδώ τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, τα θέματα, τους βαθμούς καθώς και πλήθος φωτογραφιών.