Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Πειραμάτων (EUSO)

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Πειραμάτων Βόρειας Ελλάδας για το EUSO 2018

Το Σάββατο 27/1/2018 πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου και του 4ου ΓΕΛ Καλαμαριάς, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βόρειας Ελλάδας για του EUSO 2018 που διοργάνωσε η ΠΑΝΕΚΦΕ υπό την αιγίδα του ΥΠΠΕΘ, με τη συμμετοχή 26 ομάδων από 22 Ε.Κ.Φ.Ε. Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτ. Μακεδονίας, Κ. Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Οργανωτική Επιτροπή:
Μ. Τσακίρη, Υπ.Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου, πρόεδρος και μέλη οι
Αν. Γκιγκούδη, Υπ.Ε.Κ.Φ.Ε. Τούμπας
Μ. Θεολόγου, Υπ.Ε.Κ.Φ.Ε. Πολυγύρου
Θ. Καρούτης, Υπ.Ε.Κ.Φ.Ε. Νεάπολης
Σ. Μανδηλιώτης, Υπ.Ε.Κ.Φ.Ε. Σερρών
Π. Μουρούζης, Υπ.Ε.Κ.Φ.Ε. Κέρκυρας
Σ. Παταρούδη, πρώην συνεργάτης Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου

Επιστημονική Επιτροπή:
Ε. Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη, Υπ.Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω, πρόεδρος Κεντρικής Επιστημονικής Επιτροπής και μέλη οι
Β. Νούσης, Υπ.Ε.Κ.Φ.Ε. Θεσπρωτίας, Φυσικός
Σ. Χόρτης, Υπ.Ε.Κ.Φ.Ε. Λευκάδας, Φυσικός
Β. Βυρώζη, Υπ.Ε.Κ.Φ.Ε. Πέλλας, Χημικός
Γ. Ξεντές, Εκπαιδευτικός, Χημικός
Δ. Λαζάρου, Εκπαιδευτικός, Δρ. Βιολογίας
Β. Νικήτα, Εκπαιδευτικός, Δρ. Βιολογίας

Την Κυριακή 28/1/2018 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, η τελετή βράβευσης των ομάδων που πρώτευσαν στο διαγωνισμό.

Θέματα και αποτελέσματα: Θέματα, Αποτελέσματα
Φωτογραφικά στιγμιότυπα: ΔιαγωνισμόςΒράβευση
Δελτίο τύπου ΠΑΝΕΚΦΕ:  EUSO 2018 – Αποτελέσματα Πανελλήνιων διαγωνισμών Νότιας και Βόρειας Ελλάδας


Προκήρυξη Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Πειραμάτων – EUSO 2018

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.) προκηρύσσει «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή στην 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-EUSO 2018» δύο τριμελών ομάδων μαθητών Λυκείου. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Λυκείου που γεννήθηκαν μετά την 01-01-2001.
Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, σε τοπικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς, θα επιλεγεί η ομάδα (ή οι ομάδες) μαθητών από την περιοχή ευθύνης του εκάστοτε Ε.Κ.Φ.Ε.. Οι τοπικοί διαγωνισμοί θα διεξαχθούν το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017. Οι ομάδες που θα επιλεγούν από όλους τους τοπικούς διαγωνισμούς, θα συμμετάσχουν στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού, η οποία θα διεξαχθεί:

  • Στις 27 Ιανουαρίου 2018, στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αγίων Αναργύρων (Πίνδου-Δαβάκη 20, 13561 Αγ. Ανάργυροι) στον οποίο θα συμμετάσχουν οι μαθητικές ομάδες που προκρίθηκαν από τους τοπικούς Διαγωνισμούς των Ε.Κ.Φ.Ε. των Περιφερειών Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδος, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.

  • Στις 27 Ιανουαρίου 2018, στο Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου Θεσσαλονίκης (Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ανατολικής Θράκης, ΤΚ 55134, Καλαμαριά), θα συμμετάσχουν οι μαθητικές ομάδες που προκρίθηκαν από τους τοπικούς Διαγωνισμούς των Ε.Κ.Φ.Ε. των Περιφερειών Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Ιονίων νήσων.

Από τον κάθε τελικό διαγωνισμό θα επιλεγεί μια τριμελής ομάδα μαθητών που θα συμμετάσχει στην 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, 28 Απριλίου – 5 Μαΐου 2018.


 


Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Πειραμάτων Βόρειας Ελλάδας για το EUSO 2017

Το Σάββατο 28/1/2017 πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου και του 4ου ΓΕΛ Καλαμαριάς, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βόρειας Ελλάδας για του EUSO 2017 που διοργάνωσε η ΠΑΝΕΚΦΕ υπό την αιγίδα του ΥΠΠΕΘ, με τη συμμετοχή 26 ομάδων από 23 Ε.Κ.Φ.Ε. Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτ. Μακεδονίας, Κ. Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Οργανωτική Επιτροπή:
Μ. Τσακίρη, Υπ.Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου, πρόεδρος και μέλη οι
Αν. Γκιγκούδη, Υπ.Ε.Κ.Φ.Ε. Τούμπας
Μ. Θεολόγου, Υπ.Ε.Κ.Φ.Ε. Πολυγύρου
Θ. Καρούτης, Υπ.Ε.Κ.Φ.Ε. Νεάπολης
Θ. Πιερράτος, Υπ.Ε.Κ.Φ.Ε. Ευόσμου

Επιστημονική Επιτροπή:
Β. Γαργανουράκης, Υπ. 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου, πρόεδρος και μέλη οι
Σ. Μπίτσιος, Υπ.Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας, Φυσικός
Β. Νούσης, Υπ.Ε.Κ.Φ.Ε. Θεσπρωτίας, Φυσικός
Β. Παππάς, Υπ.Ε.Κ.Φ.Ε. Τρικάλων, Φυσικός
Β. Βυρώζη, Υπ.Ε.Κ.Φ.Ε. Πέλλας, Χημικός
Β. Γαβριηλίδου, Εκπαιδευτικός, Δρ. Χημείας
Σ. Παταρούδη, Συνεργάτης Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου, MSc-MEd, Χημικός
Λ. Δομουχτσίδου, Εκπαιδευτικός, Δρ. Βιολογίας
Δ. Λαζάρου, Εκπαιδευτικός, Δρ. Βιολογίας
Σ. Χατζάρα, Εκπαιδευτικός, MSc, Χημικός-Βιολόγος

Την Κυριακή 29/1/2017 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, η τελετή βράβευσης των ομάδων που πρώτευσαν στο διαγωνισμό.

Θέματα και αποτελέσματα: Θέματα, Αποτελέσματα
Το βίντεο του διαγωνισμού: Στιγμές από το EUSO 2017
Φωτογραφικά στιγμιότυπα: Διαγωνισμός-1, Διαγωνισμός-2, Βράβευση
Δελτίο τύπου ΠΑΝΕΚΦΕ:  EUSO 2017 – Αποτελέσματα Πανελλήνιων διαγωνισμών Νότιας και Βόρειας Ελλάδας


Προκήρυξη Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Πειραμάτων – EUSO 2017

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.) προκηρύσσει «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή στην 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-EUSO 2017» δύο τριμελών ομάδων μαθητών Λυκείου. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Λυκείου που γεννήθηκαν μετά την 01-01-2000.
Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, σε τοπικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς, θα επιλεγεί η ομάδα (ή οι ομάδες) μαθητών από την περιοχή ευθύνης του εκάστοτε Ε.Κ.Φ.Ε.. Οι τοπικοί διαγωνισμοί θα διεξαχθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016. Οι ομάδες που θα επιλεγούν από όλους τους τοπικούς διαγωνισμούς, θα συμμετάσχουν στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού, η οποία θα διεξαχθεί:

  • Στις 28 Ιανουαρίου 2017, στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αγίων Αναργύρων (Πίνδου-Δαβάκη 20, 13561 Αγ. Ανάργυροι) στον οποίο θα συμμετάσχουν οι μαθητικές ομάδες που προκρίθηκαν από τους τοπικούς Διαγωνισμούς των Ε.Κ.Φ.Ε. των Περιφερειών Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδος, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.

  • Στις 28 Ιανουαρίου 2017, στο Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου Θεσσαλονίκης (Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ανατολικής Θράκης, ΤΚ 55134, Καλαμαριά), θα συμμετάσχουν οι μαθητικές ομάδες που προκρίθηκαν από τους τοπικούς Διαγωνισμούς των Ε.Κ.Φ.Ε. των Περιφερειών Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Ιονίων νήσων.

Από τον κάθε τελικό διαγωνισμό θα επιλεγεί μια τριμελής ομάδα μαθητών που θα συμμετάσχει στην 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη της Δανίας, 7 – 14 Μαΐου 2017.


Advertisements