Βιωματικό σεμινάριο για Smartphones

Βιωματικό σεμινάριο για τη χρήση των Smartphones στο εργαστήριο Φ.Ε.

Στις 26/11/2016, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα προβολών του Πειραματικού Σχολείου ΑΠΘ (ΠΣΠΘ), το βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Η καινοτόμος χρήση των αισθητήρων των Smartphones στην πειραματική διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών».
Το σεμινάριο αυτό είναι μέρος σειράς δύο σεμιναρίων που διοργανώθηκαν από το ΠΣΠΘ σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των ΕΚΦΕ Νομού Θεσσαλονίκης, σχετικά με τη χρήση των νέων τεχνολογιών στο εργαστήριο των Φυσικών Επιστημών και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διδάσκουν Φ.Ε.
Συμμετείχαν 30 εκπαιδευτικοί από την Κεντρική Μακεδονία και παρουσιάστηκαν εφαρμογές αξιοποίησης των αισθητήρων των smartphones και tablets στη διδασκαλία των ΦΕ, από τον Αναστάσιο Πάλλα, Φυσικό-Ρ/Η του ΠΣΠΘ, πως βρίσκουμε τη συγκέντρωση ενός διαλύματος, από την Αναστασία Γκιγκούδη, Υπ.ΕΚΦΕ Τούμπας, και χρήση των έξυπνων κινητών και τάμπλετς για εργαστηριακές ασκήσεις φυσικής, από τον Θοδωρή Πιερράτο, Υπ.ΕΚΦΕ Ευόσμου

Υλικό σεμιναρίου: Παρουσίαση για έξυπνα κινητά και τάμπλετς ως ΣΣΛΑ στην τάξη (Θ. Πιερράτος)Πώς θα βρούμε τη συγκέντρωση ενός διαλύματος με smartphone (Α. Γκιγκούδη), Χρήσιμο υλικό για τα Smartphones (Τ. Πάλλας)
Φωτογραφικά στιγμιότυπα: https://goo.gl/photos/Y6WTzcvBUkUcZtxu5

Αναλυτικό πρόγραμμα: biomatika-seminaria_arduino_multilog_smartphones

Advertisements